AAA

SCENA | 10.10.2020 08:40 > 10.10 08:40

Počinju Filmski susreti u Nišu

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti" počeće večeras u Nišu prikazivanjem filma "Ime naroda" reditelja Darka Bajića, a publika će u toku prve festivalske večeri moći da pogleda i film "Sin" koji je režirala Ines Tanović.

Prvi put za 55 godina festivala ta manifestacija neće biti održana u niškoj Tvrdjavi već u bioskopu Sinepleks, a iz Niškog kulturnog centra najavili su da će projekcije biti istovremeno u četiri bioskopske sale, ali će se glumci pokloniti publici samo u prvoj sali.
Sve do skora bilo je reči da ovogodišnji festival neće biti održan jer su u septembru stručnjaci iz Instituta za javno zdravlje Niš procenili da je održavanje te manifestacije visokorizično.

Direktor "Filmskih susreta" i Niškog kulturnog centra Srdjan Savić izjavio je za medije da je još i bolje što Institut nije dozvolio ogranizovanje festivala na Letnjoj pozornici Niške tvrdjave, s obzirom na kišu i hladno vreme.

Savić je rekao da se u "Sinepleksu" već primenjuju preventivne mere za sprečavanje širenja korona virusa i ljudi već sede na obeleženim mestima.

Do 15. oktobra, kada se "Filmski susreti" završavaju, na programu će biti još drama "Otac" Srdana Golubovića, akciona komedija "Ekipa" Marka Sopića, melodrame "Grudi" Marije Perović i "Asimetrija" Maše Nešković, rediteljski debi Gordana Kičića "Realna priča", eksperimentalni autorski film "Moj jutarnji smeh" Marka Đorđevića, serijal "Vojna akademija 5" Dejana Zečevića i rediteljski prvenac Milene Grujić "A. S. (25)".

Program počinje u 20 sati. Ukupno će biti 500 mesta za sedenje uz poštovanje epidemioloških mera. Komplet ulaznica košta 2.000 za salu 1, gde će publika videti glumce, odnosno 1.500 dinara za ostale tri dvorane.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.