AAA

SCENA | 17.10.2020 12:35 > 17.10 12:43

Ivan Ikić po oceni žirija najbolji reditelj na festivalu u Kini (VIDEO)

Srpski reditelj Ivan Ikić je na 4. Medjunarodnom filmskom festivalu "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" u kineskom gradu Pinjau, nagradjen kao najbolji reditelj po oceni žirija, saopštio je Filmski centar Srbije.

Nagradu "Roberto Roselini" dobio je za režiju filma "Oaza", koji je premijerno prikazan i nagradjen na Venecijanskom filmskom festivalu.
Ovu nagradu u Kini je pre dve godine dobio Ognjen Glavonić za film "Teret".

Film "Oaza" je u Pinjau prikazan u okviru takmičarske selekcije "Pritajeni tigar" (prvi ili drugi film snimljen izvan Azije), a nastao je u saradnji sa Filmskim centrom Srbije.

"Posebna mi je čast što nagrada nosi ime Roberta Roselinija i što je ove godine na festivalu prikazana retrospektiva jugoslovenskih filmova iz šezdesetih godina koji su izuzetno uticali na mene i moj rad. Marko Miler, umetnički direktor festivala, bio je naš prvi gledalac, tada još uvek, nezavršenog filma i njegova podrška i poziv na festival su bili veliko ohrabrenje da smo na pravom putu", rekao je Ikić.

Osvojena nagrada podrazumeva i novčani iznos od 10.000 dolara koje će Ikić moći da iskoristi za razvoj svog sledećeg filma.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.