AAA

SCENA | 26.04.2021 11:10 > 26.04 11:10

Dobitnici Oskara premijerno u Srbiji na FEST-u

Na predstojećem, 49. Medjunarodnom filmskom festivalu (FEST) biće prikazano premijerno u Srbiji pet ovogodišnjih dobitnika Oskara.

Publika FEST-a moći će da pogleda filmove "Zemlja nomada", "Otac", "Žena koja obećava", "Zvuk metala" i "Minari", saopšteno je danas.
U Glavnom takmičarskom programu 49. FEST-a biće prikazan film "Čovek koji je prodao svoju kožu", koji je bio u užem krugu izbora za najbolji film van engleskog govornog područja.
Film "Zemlja nomada" rediteljke Kloi Žao je nagradjen Oskarom za najbolji film, režiju i glavnu glumicu (Frensis MekDormand). 

"Otac" Floriana Zelera, dobitnik u kategorijama glavna muška uloga (Entoni Hopkins) i adaptirani scenario (Florian Zeler i Kristofer Hampton), a rediteljka i scenaristkinja "Žene koja obećava" Emerald Fenel je dobila Oskara za najbolji originalni scenario.

"Zvuk metala" je nagradjen za najbolju montažu i zvuk, a film "Minari" je dobio Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Ju-Džung Jun). 

Ovogodišnji FEST će se održati od 7. do 16. maja uz poštovanje svih mera Vlade Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.