AAA

SCENA | 15.10.2021 12:15 > 15.10 12:15

Treći Vizantrop festival od 20. do 23. oktobra


Treći festival angažovanog etnografskog filma "Vizantrop" biće održan od 20. do 23. oktobra 2021. godine u Beogradu, uz učešće autora dokumentarnih filmova iz celog sveta.

Na festivalu će biti prikazana najnovija ostvarenja svetske i domaće produkcije koja se bave najaktuelnijim pitanjima, od ugrožavanja biodiverziteta u urbanim i ruralnim krajevima, preko gradjanskog aktivizma, narodne medicine koja poboljšava zdravlje zajednice i mnogo drugih tema koje su svojstvene angažovanom etno filmu.
Na repertoaru je 29 filmova koji su snimani u Španiji, Sloveniji, Češkoj, Srbiji, Engleskoj, Portugalu, Argentini, Peruu, Centralnoafričkoj Republici, Tanzaniji, Kostarici, Pakistanu, Uzbekistanu, Indiji, Kamerunu, Japanu, Holandiji i u Nemačkoj.

Filmovi su rasporedjeni u četiri kategorije: jednakost i zajedništvo, nematerijalno kulturno nasledje, studentski film i ekologija i socijalni aktivizam.

Direktor festivala Relja Pekić izjavio je agenciji Beta da će pored takmičarske i informativne kategorije na trećem izdanju Vizantrop festivala biti prikazani i specijalni programi.

"U okviru specijalnih programa predstavićemo različita udruženja koja se bave socijalno-angažovanim filmom, vizuelnom antropologijom, etnomuzikologijom i istraživanjima u oblasti srodnih društveno-humanističkih disciplina", rekao je Pekić.

Festival će biti održan u Ustanovi kulture "Stari grad", a ulaz je slobodan.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.