AAA

SCENA | 22.10.2021 22:00 > 22.10 22:02

Boldvin izjavio da je skrhan posle fatalnog ispaljivanja metka na snimanju


Američki glumac Alek Boldvin rekao je da je "skrhan" posle nesreće u kojoj je pucnjem iz pištolja na snimanju filma u SAD ubio direktorku fotografije.

"Nemam reči da izrazim šok i tugu posle tragične nesreće u kojoj je ubijena Halina Hačins, supruga, majka i naša duboko cenjena koleginica", napisao je Boldvin na Tviteru posle jučerašnjeg dogadjaja na snimanju kaubojskog filma u američkoj državi Nju Meksiko.
Boldvin je pucao iz pištolja replike na snimanju vesterna i ubio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džela Suzu. Oni su pogodjeni iz pištolja sa startnom municijom koja se koristi u filmskoj industriji.

"U potpunosti saradjujem sa policijskom istragom o tome kako se desila ova tragedija", napisao je Boldvin.

Ekipa je radila na snimanju filma "Rust".

Halina Hačins, 42, evakuisana je helikopterom do obližnje bolnice gde su je lekari proglasili mrtvom. Reditelj Džoel Suza, 48, primljen je u bolnicu ali je kasnije otpušten, prenela je jedna od glumica iz ekipe.

Policijska istraga je u toku i nema optužnica u vezi sa incidentom na popularnoj filmskoj lokaciji, navode mediji.

Prema listu Holivud Riporter koji se poziva na portparola produkcije radi se o "nesreći" sa rekvizitom koji je trebalo da bude napunjen ćorcima.

Služba Šerifa Santa Fea je takodje naznačila da je incident povezan sa oružjem koje je bilo rekvizit na snimanju.

"Ceo kasting i cela ekipa potpuno su poraženi današnjom tragedijom i upućujemo iskreno saučešće prododici Haline i njenim bližnjim", rekao je portparol produkcije u saopštenju i dodao da je snimanje filma prekinuto na neodredjeno vreme i da saradjuju u potpunosti sa istragom.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.