AAA

SCENA | 22.09.2016 14:25 > 22.09 14:38

Festival italijanskog filma od večeras u Kinoteci

Glavni program Festivala italijanskog filma u Beogradu, na kojem će biti prikazano 10 novih filmova, počeće večeras u Jugoslovenskoj kinoteci.

Danas, od 18.00 biće prikazani filmovi "Poslednja stanica" u režiji Djanmbatiste Asantija, a od 20.30 "Zatvorenik sopstvene slobode" Rozaria Erika.

U petak su na programu od 20.30 "Osvajanje uspona" Roze Kjare Skaljone i od 22.00 "Montedoro" Antonela Fareta.

U subotu od 18.00 prikazuje se "Povratak životu" u režiji Ilarije Boreli, od 20.00 "Sudjenje Mata Hari" Rosane Patricije Siklari i od 22.00 "Duboko u šumi" Stefana Lodovikija.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju, na programu od 18.00 je film "Ustika nestali dokumenti" reditelja Renca Martinelija i od  "Jedan novi svet" Alberta Negrina.

Ambasador Italije u Srbiji Djuzepe Manco rekao je danas na konferenciji za novinare da je Festival prilika i da kinematografije Srbije i Italije uspostave bolju saradnju.

"Postoji tradicija italijansko-srpskih koprodukcija, počev od 'Karavadja' i drugih italijanskih filmova snimanih u Srbiji", rek je Manco.

Umetnička direktorka Festivala Gabriela Karluči najavila je da će sutra biti panel-diskusija i sastanci predstavnika kinematografija Italije i Srbije o mogućnostima za saradnju i koprodukciju. Ona je, kao primer, navela to šro je italijanski region Lacio namenio 20 miliona evra za filmske koprodukcije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.