AAA

SCENA | 09.01.2017 11:30 > 09.01 16:14

Tri Zlatna globusa za seriju 'Noćni menadžer'

Mini-serija "Noćni menadžer" (The Night Manager) osvojila je na sinoćnoj dodeli Zlatnog globusa u Los Andjelesu nagrade za najboljeg glavnog i sporednog glumca i glumicu, a serija "Američka krimi priča: Narod protiv O. Džej Simpsona" odnela je dva priznanja.

Tom Hidlston, koji u seriji "Noćni menadžer" glumi bivšeg američkog vojnika u Iraku zaposlenog kao noćni portir u hotelu, dobio je priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu, dok je Hju Lori za ulogu opasnog milijardera i lažnog filantropa nagradjen Zlatnim globusom za najboljeg sporednog glumca.

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Oliviji Kolman, koja u "Noćnom menadžeru" igra specijalnog tajnog agenta.


Serija "Američka krimi priča: Narod protiv O. Džej Simpsona" Skota Aleksandera i Larija Karaševskog, priča o sudjenju legendi američkog fudbala Orentalu Džejmsu Simpsonu za ubistvo supruge Nikol i konobara Ronalda Goldmana, proglašena je za najbolju mini-seriju, a glumica Sara Polson, koja igra tužiteljku Maršu Klark, dobila je Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu.

Britanska serija "The Crown" Pitera Morgana, priča o prvim godinama vladavine kraljice Elizabete II, proglašena je za najbolju dramsku seriju, a glavna glumica Kler Foj ovenčana je Zlatnim globusom za najbolju glavnu žensku ulogu.

Veteran Bili Bob Tornton dobio je priznanje za najbolju glavnu dramsku mušku ulogu u seriji "Goliath", u kojoj glumi nekada uglednog advokata Bilija Mekbrajda.

Nagradu za najbolju humorističku seriju odnela je "Atlanta", inovativna priča o industriji rep muzike u Džordžiji koju je režirao glumac Donald Glover, dobitnik Zlatnog globusa i u kategoriji najboljeg glavnog glumca u kategoriji humorističke serije.

Glumica Trejsi Elis Ros, ćerka slavne pevačice Dajane Ros i muzičkog menadžera Roberta Elisa Silberstajna, dobila je Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu u humorističkoj seriji "Black-ish" i prva je afroamerička umetnica nagradjena u toj kategoriji od 1982. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.