AAA

SCENA | 09.01.2017 16:10 > 09.01 16:21

Meril Strip kritikovala Donalda Trampa (VIDEO)

I dalje pod šokom zbog pobede Donalda Trampa na izborima, holivudski glumci na čelu sa Meril Strip izrazili su nezadovoljstvo svojim novim predsednikom na dodeli Zlatnih globusa o kojima odlučuju članovi udruženja stranih novinara u Holivudu.

Novoizabrani predsednik oštro je kritikovan zbog ismevanja jednog bolesnog novinara Njujork tajmsa, a na kometare Meril Strip kojoj je sinoć uručena nagrada za životno delo "Sesil B. de Mil", tvitovao je da jedna od najpopularnijih američkih glumica "precenjena" i "lakej" njegove rivalke koja je izgubila na izborima  -  Hilari Klinton.

Meril Strip je ironično govorila o "ulozi godine" koju je imao Tramp kada je u novembru 2015. godine imitirao novinara Serža Kovaleskog koji pati od slabosti mišića i zglobova.

"Nepoštovanje vodi nepoštovanju. Nasilje izaziva nasilje", poručila je Strip koja se osvrnula na svoje i poreklo svojih kolega aludirajući na ranije uvredljive izjave Donalda Trampa o Meksikancima i kritike novog predsednika na račun Holivuda.

Tramp je rekao da nije imao nameru da ismeva hendikepiranog novinara već da skrene pažnju na to kako je novinar promenio priču u odnosu na ono što je pisao pre 16 godina i to samo da bi ga predstavio u lošem svetlu.

"Samo još nepoštenih medija!", tvitovao je novi predsednik SAD.

I britanski glumac Hju Lori, koji je dobio nagradu za sporednu ulogu u seriji "The Night Manager", francuska glumica Izabel Iper i domaćin večeri Džimi Falon osvrnuli su se na izbor Trampa i njegove stavove.

Lori je rekao da je vrlo počastvovan nagradom na "poslednjoj dodeli Zlatnih globusa".

"Ne želim da zvučim zloslutno… Samo u naslovu imate i reč 'Holivud' i 'stranac' i 'novinari'", rekao je ironično Lori primajući nagradu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.