AAA

SCENA | 11.02.2017 19:55 > 11.02 21:55

Stenli Tuči kritikovao Trampa


Holivudski glumac i režiser Stenli Tuči kritikovao je danas američkog predsednika Donalda Trampa, navodeći da ne podržava umetnost i obrazovanje umetnika.

Tuči je rekao novinarima na Medjunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, da će nova američka administracija "oslabiti" umetnost.

Prema njegovim rečima, umetnost treba da bude sastavni deo života ljudi, a kako je naveo mnogi ne shvataju umetnost kao važan deo obrazovanja.

"Ova uprava (Tramp) ne vidi da je obrazovanje važno", rekao je Tuči, aludirajući na imenovanje američke milijarderke Betsi Devos za novu ministarku obrazovanja.

Tuči je na filmskom festivalu u Berlinu predstavio danas svoj novi biografski film o švajcarskom umetniku Albertu Djakometiju "Final Portrait".

Film govori o nesigurnosti i besu koji su vodili poznatog vajara i slikara pred kraj života, ali opisuje i njegov smislao za humor i opsednutnost ženama.

Publika je dobro prihvatila ostvarenje američkog glumca, koje nije medju 18 filmova koji se takmiče za Zlatnog medveda.

Radnja se odvija 1964. godine u Parizu. Prati život švajcarskog umetnika u njegovom studiju, ali govori i o njegovim vezama, uključujući sa suprugom i omiljenom prostitutkom.

Lik Djakometija tumači oskarovac Džefri Raš.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.