AAA

SCENA | 26.02.2017 10:45 > 26.02 11:01

Munlajt osvojio najviše Spirit filmskih nagrada (VIDEO)


Film "Munlajt" (Moonlight) Berija Dženkinsa osvojio je šest priznanja uključujući za najbolji dugometražni film na dodeli Nezavisnih Spirit nagrada sinoć u Kaliforniji.

Dženkinsov film o odrastanju osvojio je svaku nagradu za koju je bio nominovan na 32. izdanju Nezavisnih Spirit nagrada, održanom dan uoči ceremonije dodele Oskara. Film je izmedju ostalog dobio nagradu za režiju, scenario, kameru i montažu.

Takodje je dobio nagradu "Robert Altman" za ukupnu filmsku glumačku postavu.

"Mislim da 'Munlajt' postoji zbog svoje inkluzivnosti", rekao je Dženkins u izjavi okružen svojim afroameričkim glumcima i producentima.

Na opuštenoj ceremoniji održanoj u subotu uveče u Santa Moniki često je bilo politički obojenih izjava. Glumac Kejsi Aflek, koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca za film "Manchester by the Sea", nosio je majicu sa rečim "ljubav" na arapskom.

"Politika ove administracije je odvratna i neće trajati", rekao je Aflek kada je primao nagradu. Iza scene govorio je o "bujici zastrašujućih vesti koje svakodnevno dolaze iz Vašingtona".

Neki filmovi sa najviše nominacija za Oskara nisu konkurisali za Spirit nagrade gde mogu da udju u konkurenciju samo filmovi koji su koštali 20 miliona dolara i manje, tako da je diskvalifikovan favorit za Oskara "La La Land".

Medjutim, ove nagrade su dobra najava za Oskara, poslednja tri dobitnika za najbolji film na Spirit nagradama osvojili su i Oskara za najbolji film, a to su "Spotlight", "Birdman" i "12 Years a Slave".

Za najbolju glumicu nagradjena je Izabel Iper za film "Ona" koja je pobedila Natali Portman i Anet Bening.

Za najbolji prvi dugometražni film i najbolji prvi scenario nagradjen je film "The Witch" Roberta Egersa.

Najbolji dokumentarni film je "O. J: Made in America", a najbolji film na stranom jeziku je "Toni Erdman" Marene Adee.

Nagrada "Kasavetis" za najbolji dugometražni film napravljen za manje od 500.000 dolara dodeljena je korejskoj drami o gej imigrantima "Spa Night" Endrua Ana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.