AAA

SCENA | 07.03.2017 11:40 > 07.03 12:22

Rusija odobrila prikazivanje problematičnog Diznijevog filma (VIDEO)

Rusko ministarstvo kulture odobrilo je emitovanje novog Diznijevog filma "Lepotica i zver" u bioskopima širom zemlje, uprkos primedbi da film prikazuje homoseksualne likove i sadrži elemente seksualne propagande.

Kako navodi agencija Asošiejted pres, zvaničnici su odobrili prikazivanje filma, uz napomenu da nije prikladan za gledaoce mladje od 16 godina.

Odluka je doneta nekoliko dana nakon što je ruski političar Vladimir Medinski uputio pismo ministru kulture u kojem je obrazložio da film ne sme da se prikazuje u ruskim bioskopima ukoliko se utvrde "elementi seksualne propagande".

Medinski je u pismu, čiji su sadržaj objavile "Ria Novosti", protestovao zbog "otvorene i besramne propagande greha i seksualne perverzije pod maskom bajke".

Film iz Diznijeve produkcije, koji je igrana verzija animiranog crtaća iz 1991. godine, ne preporučuje se deci bez nadzora roditelje. Jedan od glavnih negativnih likova u filmu doživljava "ekskluzivni gej momenat".

Ruske vlasti usvojile su 2013. godine zakon kojim se zabranjuje širenje gej propagande medju maloletnicima.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

mr burns from simpsonsr07/03/2017 12:44

ccccc!!! zar ima muskaraca koji vole muskarce!!! cccc..doslo krajnje vreme da Hristos vaskrsne i otera ih.../ko ne razume, ovo je ironija/

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.