AAA

SCENA | 14.03.2017 11:35 > 14.03 11:52

Počinje Irska filmska nedelja u Kinoteci (VIDEO)

Beogradski irski festival počinje sutra u Jugoslovenskoj kinoteci projekcijom filma "Pljačka za tvoju dušu" o legendarnom muzičaru Gramu Parsonsu, reditelja Dejvida Kefrija.

Gost festivala biće reditelj nove sezone popularne serije "Peaky Blinders" (Birmingemska banda) – Dejvid Kefri.


"Oduševljen sam i počastvovan što sam pozvan na Beogradski irski festival. Radujem se susretu sa filmskim autorima i studentima 15. i 16. marta u Kinoteci", rekao je Kefri povodom tog gostovanja.

Do 21. marta publika će moći da pogleda i film "Frank" reditelja Lenija Abrahamsona o ekscentričnom muzičaru sa maskom na glavi, kojeg igra Majkl Fazbinder, najavili su danas organizatori.

Na programu je dokumentarac Džulijana Templa "Džo Stramer Neispisana budućnost" o frontmenu čuvenog benda The Clash, kao i "Dobre vibracije" istinita priča o zaljubljeniku u muziku i njegovoj maloj izdavačkoj kući u Belfastu tokom nereda u Severnoj Irskoj.

Publiku očekuje i dokumentarac "Ghost Blues Priča o Roriju Galageru" o najpoznatijem irskom gitaristi, kao i "Setanta, stanje nezavisnosti", dokumentarac o Ircu koji iz napuštene kuće u Londonu vodi uspešnu izdavačku kuću.


Biće prikazan i irski film "Luda Meri" o devojci koja se nakon kratkog boravka u zatvoru vraća svom životu i shvata da su se stvari bitno promenile.

Publiku očekuje i poslednji film Džona Hjustona "Mrtvi" snimljen po priči velikog Džejmsa Džojsa, kao i kratki film "Kalenić poslednji dani gradske pijace" čiji je ko-autor Ivan Vuković.

Irska filmska nedelja traje od 6. do 22. marta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.