AAA

SCENA | 20.03.2017 20:40 > 20.03 22:39

Monika Beluči biće voditeljka 70. Kanskog festivala


Italijanska glumica Monika Beluči biće voditeljka na otvaranju i na zatvaranju 70. Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu, prenela je danas televizija Kanal plus.

Monika Beluči (52) naslediće francuskog glumca i komičara Lorana Lafita, koji je vodio ceremoniju prošle godine, posle Lambera Vilsona, dva puta u ulozi domaćina, i Odri Tatu. On je već jednom bila voditeljka u Kanu, 2003. godine.

Španski reditelj Pedro Almodovar biće predsednik žirija 70. izdanja najznačajnije svetske filmske smotre koja će biti održana od 17. do 28. maja.

Televizija Kanal plus, koja je koproducent i ima ekskluzivna prava za prenos ceremonija Kanskog festivala, navela je u saopštenju da Monika Beluči ima dugu istoriju prijateljstva s tim festivalom, gde se prvi put pojavila 2000. da predstavi film "Pod sumnjom" Stivena Hopkinsa.

Ona je bila članica žirija 2006. kada je predsedavao Vong Kar-vai.

"Monika Beluči se s lakoćom snalazi u svim žanrovima, od komedije do drame," navodi se u saopštenju i dodaje da je igrala za prestižne reditelje kao što su Bertran Blije, Danijela Tompson, Fransis Ford Kopola, Teri Gilijam, Mel Gibson, Sam Mendes, Spajk Li a nedavno je uključena u treću sezonu serije Tvin Piks Dejvida Linča, a da njen novi film "Na mlečnom putu" reditelja Emira Kusturice, izlazi u Francuskoj 12. jula.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.