AAA

SCENA | 15.05.2017 20:30 > 15.05 21:19

Iz 'Igre prestola' razviće se nove serije

Popularna serija televizije HBO "Igra prestola" (Game of thrones) bliži se kraju, a njen tvorac, američki pisac Džordž R. R. Martin planira nove televizijske serije koje bi mogle da imaju neku vezu sa tom serijom.

HBO je prošle nedelje saopštio da se radi na četiri scenarija za moguće serije, ali je Martin danas objavio da postoji i peti projekat.

"Ono o čemu sada pričamo jesu nove priče koje se dešavaju u 'drugom univerzumu' Vesterosa i u svetu ispod, svetu koji sam stvorio za serijal romana 'Pesma leda i vatre'", napisao je Martin na svom sajtu.

Martin je rekao da "nijedna od tih novih serija neće biti nastavak 'Igre prestola' u klasičnom smislu" i da nema sličnosti sa serijama u kojima se likovi iz jedne serije pojavljuju i u drugoj, kasnijoj.

On je dodao da je radnja svakog projekta na kojima se trenutno radi, hronološki smeštena pre radnje "Igre prestola" i da nije u pitanju nastavak, kao i da se radnja možda uopšte neće dešavati na mitskom kontinentu Vesteros.

HBO je objavio da scenario za četiri zasebna projekta trenutno pišu Maks Borenstajn, Džejn Goldman, Brajan Helgeland i Karli Rej.

Martin je rekao da mesecima radi sa svima njima i dodao da postoji i peti projekat koji piše peti pisac kojeg nije želeo da imenuje.

"Ostaje da se vidi koliko pilot epizoda će biti snimljeno i koliko serija bi moglo da proizadje iz toga", naveo je Martin.

Do kraja "Igre prestola" ostalo je još 13 epizoda, a one će biti podeljene u dve sezone, ove i naredne godine. Prva od tih 13 epizoda biće prikazana u julu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.