AAA

SCENA | 23.05.2017 15:50 > 23.05 16:28

Umro glumac Rodžer Mur


Britanski glumac Rodžer Mur, najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima o Džejmsu Bondu, umro je u 90. godini, saopštila je danas njegova porodica.

Ser Rodžer Mur je igrao čuvenog špijuna 007 u sedam filmova o Bondu, ukjučujući "Živi i pusti druge da umru" (Live and Let Die)  i "Špijun koji me je voleo" (The Spy Who Loved Me), prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Murova porodica potvrdila je vest o njegovoj smrti preko Tvitera, navodeći da je umro "posle kratke ali hrabre borbe sa rakom".

U saopštenju koje su potpisala njegova deca Debora, Džefri i Kristijan piše "Hvala tata što si bio ti i što si bio toliko poseban za toliko mnogo ljudi".

Ser Rodžer, koji je umro u Švajcarskoj, gde je dugo živeo, imaće privatnu sahrana u Monaku prema njegovim željama, navela je porodica.

Arhetip engleskog džentlmena Rodžer Mur se proslavio kao Sajmon Templar u televizijskoj seriji "Svetac" (The Saint) od 1962. do 1969. i kasnije kao Džejms Bond.

Poslednji u seriji filmova o Džejmsu Bondu bio je "Pogled na ubistvo" (A View to a Kill) iz 1985. godine.

Plejboj na ekranu bio je sličan i u privatnom životu. Ženio se četiri puta, a sa trećom ženom Italijankom Luizom Matioli ima troje dece.

Rodjen je 14. oktobra 1927. na jugu Londona, otac mu je bio policajac a majka domaćica.

Bio je putujući ambasador Unicefa od 1991. godine i u tom svojstvu je obišao svet. On je to smatrao svojom najvećom ulogom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.