AAA

SCENA | 25.05.2017 22:20 > 25.05 22:37

Ovacije Linču i Tvin Piksu u Kanu (VIDEO)


Dejvid Linč je danas dobio ovacije na svom povratku u Kan posle 15 godina dok se peo na scenu da predstavi treću sezonu serije "Tvin Piks" (Twin Peaks) koja obeležava njegov veliki povratak iza kamere.

Linč je pozdravljen aplauzima u pozorištu "Limijer", gde je usledila projekcija prve dve epizode nove sezone kultne serije.

Čuli su se i uzvici "Volim te" dok su reditelj i glumac Kajl Meklahlan, koji ponovo igra glavnu ulogu, specijalnog agenta Dejla Kupera, pozirali desetinama fotografa.

"Povratak Dejvida Linča režiranju je veliki dogadjaj", rekao je Tijeri Fremo, selektor festivala i domaćin američkom reditelju.

On je podsetio na izjavu predsednika kanskog žirija iz 2002. koji je rekao da "ako bioskopi umru, u Francuskoj će udahnuti poslednji put".

Aplauzi su se ponovo prolomili kada je počela špica prve epizode serije čija radnja se odvija u uznemirujućem gradiću na severozapadu SAD gde magla prekriva šumu i njene misterije.

Kajl Meklahlan ponovo će biti u ulozi agenta Dejla Kupera, a staroj ekipi koju čine Medhen Amik, Šerilin Fen, Dejvid Duhovni i Ričard Bajmer, pridružiće se pored ostalih i Lora Dern, Džejms Beluši, Ričard Čemberlen, Tim Rot, Dženifer Džejson Li, Naomi Vots i Edi Veder.

Linč je na scenu došao držeći se za ruke sa novozelandskom rediteljkom Džejn Kempion, koja je predstavila drugu sezonu svoje serije "Top of the lake".

Linč je 1990. dobio "Zlatnu palmu" za film "Mornar i Lula", a 2001. je nagradjen za scenografiju za film "Mulholand drajv" (Mulholland Drive).

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.