AAA

SCENA | 12.07.2017 17:55 > 12.07 18:02

Bradić: Nemanjići će vratiti veru u javni servis i srpsku istoriju učiniti vidljivijom

Pozorišni reditelj i glavni urednik kulturno-umetničkog i dokumentarnog programa Radio televizije Srbije Nebojša Bradić ocenio je danas da će serija "Nemanjići Radjanje kraljevine" postaviti nove i visoke produkcijske standarde u tretiranju istorije u medijima.

"'Nemanjići' će afirmisati kulturne sadržaje RTS-a. doprineti većoj vidljivosti i prisutnosti srpske istorije", rekao je Bradić agenciji Beta i dodao da će prva epizoda biti emitovana krajem 2017. godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Projekat s 222 glumaca i više od 2.000 statista, koji snimaju na više od 80 lokacija, vraća veru u ono što javni servis može i radi u kulturnom sektoru, rekao je Bradić.

"'Nemanjići' se snimaju na mestu radnje Nemanjića u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru i u Studenci u istorijskom prostoru. Poslovi idu jako dobro, enegija i posvećenost ekipe su izuzetni. Predstoji još 20 dana za snimanje, kraj se očekuje 10. avugsta kada serija ulazi u postprodukciju kako bi bila pripremljena za emitovanje krajem godine", rekao je Bradić.

Serija će imati 12 epizoda.

Serija "Nemanjići – Radjanje kraljevine", po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, govori o srpskoj srednjovekovnoj dinastiji koja je vladala dva veka. Obuhvata period od rodjenja u 12. veku velikog župana Stefana Nemanje, rodonačelnika dinastije Nemanjića, do smrti u drugoj polovini 14. veka Uroša Nejakog.

Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Sloboda Mićalović, Nada Šargin, Goran Sultanović, Miodrag Miki Krstović.

Serija "Nemanjići radjanje kraljevine" jedan je od najvećih projekata RTS.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.