AAA

SCENA | 13.07.2017 20:10

Objavljene nominacije za američke televizijske nagrade Emi za 2017.


Kultna satirična emisija "Saterdej najt lajv" (Saturday Night Live) i serija naučne fantastike "Vestvorld" (Westworld) koja se odvija u zabavnom parku s čovekolikim bićima, vode po broju nominacija za američke televizijske nagrade Emi (Emmy), sa po 22 nominacije.

Oni su ispred novih serija kao što su "Strendžer tings" (Stragner Things) i Fjud (Feud) o rivalitetu glumica Džoan Kroford i Beti Dejvis, koje su dobile po 18 nominacija, prenosi agencija Frans pres.

Serija Vip (Veep) u kojoj Džulia Luis Drajfus igra predsednicu Selinu Majer, dobila je 17 nominacija.

Emi nagrade biće uručene na ceremoniji u Los Andjelesu 17. septembra.

Za najbolje dramske serije nominovani su "Better Call Saul", "The Crown", "The Handmaid's Tale", "House of Cards", "Stranger Things", "This is Us" i "Westworld".

Za najbolju komičnu seriju nominovani su "Atlanta", "Black-ish", "Masters of None", "Silicon Valley", "Modern Family", "Unbreakable Kimmy Schmidt" i "Veep".

Nominacije za najboljeg glumca u dramskoj seriji pripale su glumcima Metju Risu za seriju "The Americans", Bobu Odnekirku za "Better Call Saul", Kevinu Spejsiju za "House of Cards", Liv Šrajber za "Ray Donovan", Sterlingu Braunu za "This is Us", Milu Ventimilju za "This is Us" i Entoniju Hopkinsu za "Westworld".

Za najbolju glumicu u dramskoj seriji nominovani su Keri Rasel za "The Americans", Kler Foj za "The Crown", Elisabet Mos za "The Handmaid's Tale", Robin Rajt za "House of Cards", Viola Dejvis za "How to Get Away with Murder" i Ivan Rejčel Vud za "Westworld".

Televizija Ejč-Bi-O (HBO) vodi medju distributerima sa 110 nominacija, ispred Netfliksa sa 91 i En-Bi-Sija (NBC) sa 60.

Nominacije su danas pročitali u Los Andjelesu glumica Ana Člamski, koja je dobila petu nominaciju za najbolju sporednu ulogu u komičnoj seriji za ulogu u seriji "Vip", i jedan od heroja policijske serije "Zločinački umovi" (Criminal Minds) glumac Šemar Muir.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.