AAA

SCENA | 16.07.2017 20:40

Žena nova zvezda kultne britanske serije Doktor Hu

Britanska glumica Džodi Viteker (Jodi Whittaker)  biće prva žena u ulozi glavnog lika u kultnoj naučno fantastičnoj seriji Bi-Bi-Sija (BBC) Doktor Hu (Doctor Who), objavilioje danas BBC. Tridesetpetogodišnja glumica, najpoznatija po ulozi majke ubijenog dečaka u detektivskoj drami Brodčerč (Broadchurch) zameniće škotskog glumca Pitera Kapaldija koji je interpretirao taj lik od 2013, i prvi put će se pojaviti u toj ulozi u specijalnoj novogodišnjoj epizodi 2017, naveo je BBC.

Serija Doktor Hu, kreirana 1963. drži rekord po dugovečnosti u kategoriji serija naučne fantastike, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Serija govori o avanturama svoje glavne ličnosti poznate samo kao Doktor, vanzemaljca iz rase Gospodara vremena, koja se kreće vremenskom mašinom koja liči na staru policijsku telefonsku govornicu.

Džodi Viteker biće 13. osoba koja intepretira ulogu doktora. Centralna ličnost može da putuje kroz svemir i vreme i može da prelazi u nova tela.

Serija je proslavila 50. rodjendan jođ pre četiri godine kada je simultano u gotovo 100 zemalja emitovana specijalna epizoda tim povodom. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.