AAA

SCENA | 10.08.2017 14:10 > 10.08 14:15

Senke nad Balkanom premijerno u Sarajevu

  • Foto:Cobra film
  • Foto:Cobra film
  • Foto:Cobra film

Nova serija producenta i reditelja Dragana Bjelogrlića pod nazivom "Senke nad Balkanom" biće sledeće nedelje premijerno prikazana na 23. Sarajevo film festivalu (SFF).

Posetioci jednog od najvećih regionalnih festivala, imaće priliku da u sredu 16.avgusta premijerno vide prvu pilot epizodu serijala koji će se od oktobra emitovati na nacionalnim televizijama u Srbiji, Makedoniji, BiH, Sloveniji, Crnoj Gori, kao i u Ruskoj Federaciji.
Od kada je prošle godine SFF u svoj program uvrstio i prezentovanje serija, "Senke nad Balkanom" će biti prvi tv serijal koji predstavlja ostvarenja iz Srbije.

Nakon velikog uspeha sa serijalima "Vratiće se rode" i "Montevideo", Dragan Bjelogrlić se ovog puta predstavlja dramskim trilerom čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka. Balkan kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kome se odigrava ova serija. Insistirajući na atmosferskim kadrovima, rediteljskim i scenarističkim neočekivanim obrtima i dobro izvajanim likovima, Dragan Bjelogrlić  nam ovom serijom donosi  “postmodernu balkanskog televizijskog prostora”

Pored Bjelogrlića koji igra glavnu ulogu, u “Senkama nad Balkanom” ćemo gledati i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.