AAA

SCENA | 16.08.2017 21:25 > 16.08 21:50

Sarajevo: Ekipa serije Senke nad Balkanom na crvenom tepihu


Ekipa serije "Senke nad Balkanom" i reditelj i producent Dragan Bjelogrlić predstavili su se večeras na 23. Sarajevo filmskom festivalu (SFF).

Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorista prošetali su i glumci Marija Bergam, Jana Stojanovska, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Goran Bogdan, Admir Šehović, kao i kompozitor originalne muzike tu seriju Magnifico.
   
Govoreći o radnji serije, Bjelogrlić je istakao da je shvatio, kada je proučavao razdoblje u kojem se radnja dešava, da se u suštini jako malo stvari menja.

"Menjaju se samo akteri, ali kada poredite to vreme sa današnjim, shvatite da je jako slično. Zato smo seriju nazvali Senke nad Balkanom jer se one stalno nadvijaju nad ovim prostorom", rekao je Bjelogrlić na konferenciji za novinare uoči projekcije.

Od kada je prošle godine SFF u svoj program uvrstio i predstavljanje serija, "Senke nad Balkanom" su prvi tv serijal koji prezentuje ostvarenja iz Srbije.
    
Bjelogrlić se ovog puta predstavlja istorijskim krimi trilerom čija je radnja smeštena u burni period kraja '20-tih godina prošlog veka, koji se završio uvodjenjem Šestojanuarske diktature.

Istorijska fikcija pomešana sa žanrovima trilera i misterije u centar pažnje stavlja Beograd tog doba kao raskrsnicu puteva na kojoj se ukrštaju i sukobljavaju interesi sa različitih strana sveta.

Emitovanje serije "Senke nad Balkanom" počinje krajem oktobra, na nacionalnim televizijama bivše Jugoslavije.


Ceo video materijal možete da pronađete OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.