AAA

SCENA | 06.09.2017 07:55 > 06.09 10:22

Kolin Trevorov neće režirati devetu epizodu Ratova zvezda

Američki reditelj Kolin Trevorov je otpušten zbog kreativnih razlika i neće režirati devetu epizodu filmskog serijala "Zvezdani ratovi" (Star Wars), saopštila je produkcijska kuća Lukasfilm (Lucasfilm).

Mediji koji se bave filmskom industrijom su više meseci špekulisali o odlasku Trevorova zbog lošeg prijema njegovog prethodnog filma, "The Book of Henry", kod kritike i publike.

"Lukasfilm i Kolin Trevorov su se razišli uz obostranu saglasnost. Kolin je bio odličan saradnik kroz ceo proces priprema ali smodošli do zaključka da se naše vizije projekta razlikuju. Želimo mu sve najbolje a uskoro ćemo izneti više informacija o filmu", navodi se u saopštenju Lukasfilma.

Otpuštanje Trevorova je iznenadilo mnoge, budući da se on spada medju vidjenije režisere nakon ogromnog komercijalnog uspeha "Sveta iz doba Jure" (Jurassic World) iz 2015.

"Deca kuće Starka imaju veću šansu da prežive nego režiseri 'Zvezdanih ratova'", ironično je rekla jedna blogerka, aludirajući na visoku stopu smrtnosti likova u seriji "Igra prestola".

U jednom tvitu se mladim režiserima poručuje, "od jednog profesionalca drugima", da ne prihvataju da rade na "Zvezdanim ratovima".

Prema navodima časopisa Holivud riporter (Hollywood Reporter), do razmimoilaženja je došlo zbog "problema sa scenariom", pri čemu je od Trevorova više puta traženo da scenario menja.

Taj nedeljnik je došao do saznanja da su odnosi Trevorova i predsednice Lukasfilma Ketlin Kenedi postali "nemogući" iako je Kenedi želela da izbegne odlazak još jednog režisera, nakon što su u junu otišli Fil Lord i Kris Miler.

Saradnja sa njima je prekinuta pre početka snimanja dugo očekivanog spin-ofa posvećenom Hanu Solou, a zamenio ih je holivudski veteran Ron Hauard.

Režiser "Fantastične četvorke" Džoš Trenk je otpušten 2015. dok je na stolu bio projekat filma o lovcu na ucenjene glave Bobi Fetu, zbog velikih pritisaka vezanih za finansijsku težinu sage. Taj projekat je, kako izgleda, odložen na neodredjeno vreme.

Film o Hanu Solou će se u bioskopima pojaviti 25. maja sledeće godine a "Zvezdani ratovi: Epizoda IX" je planirana za 2019.

Naredni film iz serijala, "Zvezdani ratovi: Poslednji džedaj", izaći će 15 decembra. To je ujedno i poslednji film Keri Fišer koja je preminula u decembru prošle godine.


 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.