AAA

SCENA | 06.12.2017 10:05 > 06.12 10:15

U Parizu sutra počinje prva Francusko-srpska koprodukcijska radionica

U organizaciјi Filmskog centra Srbiјe, francuskog Nacionalnog centra za kinematografiјu i pokretne slike i Francuskog instituta u Srbiji, u Parizu će 7. i 8. decembra biti održana prva Francusko-srpska koprodukcijska radionica, i tom prilikom će okupljenim producentima i ekspertima biti predstavljeno pet projekata budućih srpskih filmova.

Srpsku delegaciju će predvoiditi direktor Filmskog centra Srbije Boban Jevtić, a prisutni će se upoznati s filmskim projektima "Linije želje" Daneta Komljena, "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića, "Srce tame" Stevana Filipovića, "Mara" Mirjane Karanović i "Ilijin povratak" Mladena Djordjevića.

Kako je saopštio Filmski centar Srbije, susret filmskih profesionalaca i kreativaca iz Srbije i Francuske plod je ugovora koji su ove dve kuće potpisale tokom festivala u Kanu.

Koprodukcijskoj radionici prethodili su Francusko-srpski susreti, održani krajem prošlog meseca,  tokom nedavno završenog Festivala autorskog fima.

U okviru Koprodukcione radionice govoriće direktor evropskih i medjunarodnih poslova u Nacionalnom centru za kinematografiјu i pokretne slike Francuske Mišel Plazan, zamenik direktora kulture i medija pri Ministarstvu inostranih poslova Ogisten Favro i producentkinje Janja Lončar (Kinoelektron), Sofi Erb (Cinema Defacto) i Alis Ormije (Surprise Alley).

Svi srpski autori i producenti imaće priliku da u odvojenim susretima s francuskim producentima  detaljno predstave svoje projekte i njihove potencijale.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.