AAA

SCENA | 12.03.2018 16:20

Preminuo poznati britanski komičar Ken Dod

Čuveni britanski komičar Ken Dod, izuzetno popularan u svojoj zemlji, preminuo je u 91. godini, saopštio je danas njegov agent.

Komičar s prepoznatljivim krupnim plavim očima i širokim osmehom bio je jedan od poslednjih "velikih imena mjuzik-hola", izjavio je njegov agent Robert Holms i dodao da je Dod preminuo u svom domu u Liverpulu od posledica upale pluća zbog čega je bio više od mesec dana u bolnici, javila je agencija Frans pres.

Dod je bio poznat po skečevima na kojima su često bili takozvani "Didi Men", niski ljudi u prevelikoj šarenoj odeći. Bio je poznat i po upotrebi izmišljenih reči i nadrealističnim humorom sa skečevima bez kraja. Komičar je osamdesetih godina umeo da drži predstave koje su trajale skoro četiri sata.

Glumac je ušao u Ginisovu knjigu rekorda šezdesetih godina za pričanje viceva. Ispračao 1.500 viceva za tri po sata.

Dod je osamdesetih godina bio optužen za utaju poreza ali je kasnije oslobodjen optužbe i često je tu temu pominjao u svojim predstavama, tokom kojih je umeo da salu pretvori u smešnu sudnicu.

Njegova pesma "Tears" iz 1965. bila je jedna od najpopularnijh u to vreme odmah posle hitova legendarnih "Bitlsa".

Bivši član te grupe Pol Makartni danas je odao poštu Dodu s fotografijom komičara i "Bitlsa" s porukom Zbogom kolegi iz Liverpula.

Gradonačelnik Liverpula Malkolm Kenedi je takodje odao poštu glumcu, čija se statua nalazi na ulazu železničke stanice u gradu. Kenedi je rekao da će zastave biti stavljene na pola kloplja jer je Liverpul izgubio "jednog svog velikog sina", prenela je agencija AP.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.