AAA

SCENA | 07.04.2018 13:45

Rasel Krou na aukciji prodao oklop iz filma Gladijator za 96.000 dolara

Oklop koji je glumac Rasel Krou (Rassell Crowe) nosio u svojoj Oskarom nagradjenoj ulozi u filmu "Gladijator" prodat je danas na aukciji za 125.000 australijskih dolara (96.000 američkih dolara), daleko više od očekivanog.

Aukcijska kuća Sotbi je procenila da bi oklop iz tog filma mogao da se proda za izmedju 20.000 i 30.000 australijskih dolara.

Krou je u Sidneju organizovao aukciju za svoj 54. rodjendan, ocenjujući da je vreme da se "raščiste stvari". On je aukciju nazvao "Umetnost razvoda", i deo je dogovora o razvodu s bivšojm suprugom Danijel Spenser od koje se odvojio 2012. godine posle devet godina braka.

Predmeti na prodaji nisu ograničeni na uspomene iz filmova ili braka. Takodje ima Roleks satova, umetničkih slika, klizaljki, motorcikala i mnogo drugih stvari.

Na aukciji su ponudjeni oklop i drugi rekviziti iz filma "Gladijator", predmeti iz filma "Gospodar i vojskovodja" (Master and Commander), gitare, vrhunska australijska umetnost i njegove neonacističke čizme iz "Romper Stompera".

Većina rekzvizita iz njegovih filmova koja je prodavana na aukciji je prevazišla procenu.

Raspoložen Krou koji je danas napunio 54 godine pojavio se pošto je jedna žena otpevala "Srećan rodjendan". Prethodno je prodata jedna violina za 135.000 australijskih dolara.

Očekuje se da će današnja prodaja u auksijskoj kući Sotbi prikupiti oko 2,3 miliona dolara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.