AAA

SCENA | 13.09.2018 12:00

Odložena premijera filma Kralj Petar Prvi. Ristovski: Potrebna dodatna sredstva

Premijera filma "Kralj Petar Prvi: U slavu Srbije" Lazara Ristovskog koja je bila najavljena za 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, odložena je za 5. decembar.

Produkcija je saopštila da je odlaganje premijere bilo neizbežno zbog obimnosti, kao i velikih zahteva produkcije tokom završnih scena i celokupnog postprodukcionog procesa.

Navodi se da je ekipi filma preostalo nekoliko dana snimanja na ostrvu Krf, u Grčkoj, i da su upravo te scene usporile ranije dogovoren ritam snimanja.

Producent i glavni glumac u filmu "Kralj Petar Prvi" Lazar Ristovski rekao je da su scene koje treba da budu snimljene na Krfu najznačajnije, ali da su istovremeno i najzahtevnije i najskuplje, i da su potrebna dodatna sredstva.

"Pošto smo i do sada poštovali svaki zahtev reditelja Petra Ristovskog, ni ovoga puta neće biti drugačije, jer želimo da napravimo film u potpunosti dostojan velike tragedije srpskog naroda", kazao je Lazar Ristovski.

Film "Kralj Petar Prvi" nastao je po romanu Milovana Vitezovića "Čarape kralja Petra" i snima se više od tri meseca.

Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra, tumače Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, Ivan Vujić, Danica Ristovski i drugi.

Lazar Ristovski je ranije najavio da će mu uloga Petra Prvog Karadjordjevića verovatno biti poslednja uloga u karijeri.

Karte za premijeru koja je bila najavljena za 11. novembar mogu biti zamenjene ili vraćene.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.