AAA

SCENA | 05.03.2019 16:55 > 05.03 16:55

Modna kuća Šanel predstavila poslednju kolekciju Karla Lagerfelda


Luksuzna modna kuća Šanel održala je danas prvu modnu reviju bez svog umetničkog direktora, slavnog nemačkog kreatora Karla Lagerfelda, preminulog pre dve nedelje.

Revija je počela minutom ćutanja i odavanjem pošte Lagerfeldu, koji je radio za Šanel od 1983. godine. Smotra, čije je kreacije on dizajnirao, završena je ovacijama i pesmom "Heroes" britanskog muzičara Dejvida Bouvija.

Tokom revije, pušteni su delovi razgovora Lagerfelda s novinarima u kojima prenosi prve utiske rada za Šanel.

Na modnoj reviji su bili izmedju ostalih glumice Penelope Kruz i Monika Beluči, bivša manekenka Klaudia Šifer i Ana Vintur, novinarka američkog modnog časopisa Vog (Vogue).

Lagerfeld, rodjen 1933. godine, preminuo je 19. februara u bolnici u Parizu. Sahranjen je nekoliko dana kasnije u Francuskoj na skromnoj ceremoniji u skladu s njegovim željama.

Pre Šanela, Lagerfeld je radio u francuskim modnim kućama Žan Patu i Kloe. Od 1983. je umetnički direktor za kreacije visoke mode kuće Šanel, a 1984. osnovao i sopstvenu marku.

Lagerfeld je imao prepoznatljiv izgled. Skoro uvek je nosio tamne naočari, kosu uredno vezanu u rep i pretežno besprekorna crna odela s belim rolkama ili belim košuljama s visokom kragnom i neobičnom kravatom sa šnalom. 

Imao je običaj da nosi i kožne rukavice sa otvorenim prstima i prstenjem skoro u visini nokta. Ponekad je držao elegantni štap ili je nosio u naručju svoju ljubimicu, mačku po imenu Šupet.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.