AAA

SCENA | 03.12.2021 10:20 > 03.12 10:24

48. Perwoll fashion week otvoren revijom Dragane Ognjenović (FOTO/VIDEO)


Spektakularnom revijom Dragane Ognjenović, kao i pre 25 godina kada je organizovana prva Beogradska nedelja mode, otvoren je 48. Pervol fešn vik (Perwoll fashion week).


Dirketor i osnivač modnog studija Klik (Click) Nenad Radujević podsetio je na ono što je prethodilo tom značajnom dogadjaju za domaće modne dizajnere.
"Pre 26 godina, jedna mlada, uspešna i perspektivna dizajnerka i jedan mladi zanesenjak u modu su dobili priliku da odu na Pariski fešn vik i da vide tamošnje revije. Posle samo godinu dana su, inspirisani upravo tom Nedeljom mode i onim što su tamo videli, odlučili da pokrenu prvu Beogradsku nedelju mode, ne samo kod nas to je bio prvi fešn vik u celoj istočnoj i jugoistočnoj Evropi."

Revija je održana u poslovnom foajeu zgrade Ušće 2, koji je za ovu priliku obogaćen modnom pistom

"Nije lako bilo organizovati ovo 48. izdanje, mnogo je izazova, ali i ovog puta smo uspeli da okupimo naše sjajne dizajnere, mlade talente i ponovo napravimo dobar Fešn vik. I to je naš zadatak da sledećih 25 godina čuvamo prave vrednosti jer ne treba da zaboravimo da su danas, mnogo više nego ranije, potrebni solidarnost, aktivnost i kreativnost. Vrlo važno je da znamo šta su prave vrednosti i da ih čuvamo, to je naš zadatak za sledećih 25 godina.", naglasio je Radujević.

U okviru ove nedelje mode izveden je i performans inkluzivne mode Pirate art, startapa iz Beograda, koji je nastao sa ciljem razvoja estetskih obloga namenjenih osobama sa invaliditetom kako bi te osobe dobile više samopouzdanja da svoju različitost predstave svetu sa ponosom ne aludirajući na tragične stvari koje su im se dogodile.

"To je vezano za naš koncept zvani ’Moda nisu samo krpice’, Jači od straha je kampanja koju godinama podržavamo i važno je da skrećemo pažnju na problem bolesti raka dojke jer smo nažalost medju prvim zemljama po smrtnosti od ove bolesti. Mislim da je Fešn vik pravo mesto da promovišemo prave vrednosti i stvari koje moraju da se pokrenu u ovom društvu", rekao je Radujević.

U okviru manifestacije u Muzeju grada Beograda predstavili su se dizajneri autorske mode, dok je u Narodnom muzeju priredjen omaž Mirjani Marić, nedavno preminuloj legendarnoj kreatorki, rodonačelnici srpske modne industrije.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.