AAA

SCENA | 02.12.2018 13:55 > 02.12 13:59

Sedamdeset godina Muzikološkog instituta SANU

Svečana akademija – centralna manifestacija proslave 70. godišnjice rada Muzikološkog instituta SANU biće održana u ponedeljak, 3. decembra u podne u Svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti. Prisutnima će se obratiti predsednik Srpske akademije nauka (SANU) Vladimir Kostić, akademik Dejana Despić i direktorka Instituta Katarina Tomašević, a potom će biti prikazan dokumentarni film o radu Instituta.

Istog dana, s početkom u 18 časova, u Galeriji SANU Institut će organizovati koncert solističke i kamerne muzike istaknutih srpskih kompozitora starijih generacija Petra Konjovića, Miloja Milojevića, Josipa Slavenskog, Vasilija Mokranjca i Stanojla Rajičića.

Svoj značajan jubilej – 70 godina od početka rada, Muzikološki institut SANU obeležio je nizom manifestacija koje su verno oslikale visoku aktuelnost naučne i kulturne misije Instituta.

Pored dva medjunarodna naučna skupa – Kvantna muzika (i izvan nje): muzika i nove tehnologije u XXI veku i Rusko-srpske pojačke veze , saradnici Instituta održali su tokom jeseni dva ciklusa predavanja – Mladi istraživači, u okviru Foruma SANU i Muzikologija i etnomuzikologija danas, u saradnji sa Zadužbinom Ilije M. Kolarca.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.