AAA

SCENA | 31.12.2018 16:10 > 31.12 16:42

Dino Merlin: Prestiž je pevati u Budvi za doček Nove godine (VIDEO)

Sarajevski pevač Dino Merlin, uz koga će Budvani i njihovi gosti večeras na gradskom trgu dočekati 2019. godinu, kazao je da je prestiž i čast nastupiti u tom gradu na dočeku Nove godine.

On je novinarima uoči večerašnjeg nastupa rekao da je počastvovan što treći put nastupa u Budvi na dočeku Nove godine. 

"Budva je za mene posebna destinacija, pratim njen razvoj i neverovatno je koliko je to otišlo u jednom dobrom pravcu. Ovo je svetska destinacija gde je prestižno i čast svirati za Novu godinu", kazao je Dino Merlin.

Naveo je i da oseća odgovornost što relativno često nastupa u Budvi jer kako je rekao, "u prirodi ljudi je da im uvek morate pružiti malo više u odnosu na prethodni nastup".

Upitan kako uspeva decenijama da održi status jedne od najvećih muzičkih zvezda regiona, on je kazao da je presudno mnogo raditi.

"Moj izbor je 24 časa rada. To je sa jedne strane muka ali kada napravite veliki iskorak ili projekat, to je dobra satisfakcija. Sa druge strane, nemate vremena za normalne stvari, za porodicu, za šetnje gradom jer u svakom momentu morate biti 100 odsto dobri a to nije imanentno ljudskoj prirodi. Čovek mora nekad da se opusti, ali toga nema u ovom poslu", kazao je Dino Merlin.

Sumirajući rezultate u godini na isteku, sarajevski pevač je kazao da je bila dobra i radna.

"Prešli smo celu planetu, svirali smo po Americi, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Evropi... Jako sam sretan što tako sve dobro ide, čak izgleda pomalo neverovatno da nam tako dobro ide", kazao je Dino Merlin.

Upitan kakvu poruku ima za Novu godinu, on je ocenio da bi sutra svi trebalo da razmislimo koji su to pojedinačni i društveni segmenti gde ćemo se popraviti.

"Postoje neke elementarne stvari koje bi nas trebale definisati za novo vreme. Ako smo svi pojedinčano dobri, gradivni elementi naših porodica, našeg društva, onda naša planeta ima šansu, ali ako svako vuče na svoju stranu, to je jedna kakofonija, jedna disharmonična atmosfera koja ne vodi dobrom. Kada sutra promenimo kalendar, bilo bi dobro da razmislimo o onome što je Gandi rekao, 'budi ti promena koju želiš da vidiš i osetiš u svetu", kazao je Dino Merlin.

Muzički program u najludjoj noći otvoriće u 21 čas "Jack Lupino and Leftovers" posle kojih će na binu izaći Jurica Padjen i "Aerodrom" dok je za ponoć najavljen spektakularan vatromet.

Organizator novogodišnjeg muzičkog programa, koji će biti nastavljen i sutra nastupima beogradskih bendova "Van Gog" i "Partibrejkersi", je Turistička organizacija Budve.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.