AAA

SCENA | 12.03.2019 13:10 > 12.03 13:20

Egzit: Hip-hop festival uz Skeptu, IAMDDB, Desiigner i više od 70 izvodjača (VIDEO)


Nakon niza udarnih gitarskih bendova i najvećih zvezda elektronske muzike, Egzit (Exit) će ovog leta okupiti i velika hip-hop imena, koja su dovoljna, kako navode, "da proglase festival ovog muzičkog žanra na tvrdjavi od 4. do 7. jula".

Ovu postavu predvodiće britanski kralj rima, reper i aktivista Skepta, jedini MC koji je londonski zvuk ulice uspeo da popularizuje u Americi, što je potvrdio i planetarni megahit "Praise the Lord" koji je snimio sa A$AP Rockijem.

Medju njegovim fanovima su brojne poznate ličnosti kao što su Mik Džeger sa kojim je radio zajednički singl ili Drejk koji je istetovirao inicijale Skeptine izdavačke kuće "Boy Better Know", a višestrukog dobitnika BRIT, BET, Mercury, MOBO i NME nagrada izuzetno ceni i Farel Vilijams koji mu je producirao hit album "Konnichiwa".

Sa britanskog ostrva stiže i fenomenalna IAMDDB, koju je i moćni BBC pozicionirao na listu izvodjača čiji je zvuk obeležio prethodnu godinu, dok su njeni trap-jazz bengeri "Shade", "Drippy" i "Kurr£ncy", danas neizostavni na najboljim hip-hop i RnB žurkama.

Za veliko nedeljno finale na glavnoj bini pobrinuće se uživo besprekorni "Desiigner", tvorac najzaraznije hip-hop pesme u ovoj deceniji "Panda", koja je dospela na sam vrh američke top liste i do danas izbrojala čak 1,3 milijarde YouTube pregleda.Dokaz da Mančester nije samo grad brit-popa stiže u obliku mlade umetnice IAMDDB, čiji je pseudonim skraćenica za I Am Diana Debrito, koja sebe naziva „detetom trap i jazz muzike“. Ova neustrašiva dama pozicionirala se na visokom trećem mestu BBC liste „Sound of 2018“, a njeno ime našlo se i na prestižnoj Forbes listi najuticajnijih 30 mladih Evropljana ispod 30 godina.

I ove godine, u duhu svog imena, sve žanrove pomešaće kultna Addiko Fusion bina, a na nju stižu balkanska rap kraljica Sajsi MC i neponovljivi reperski trio Bad Copy! Svojevrsni hip-hop festival u festivalu kroz sve četiri noći Exita proširiće i Cockta Beats bina, nova obavezna destinacija za sve rap fanove koja će od ove godine imati imati samo izvodjače iz ovog žanra.

Njenu udarnu postavu predvode trenutno najveće regionalne hip-hop zvezde Vojko V i Krešo Bengalka, te popularni regionalni sastavi Atlas Erotika, Bekfleš, Buntai, Hazze, High5, I.N.D.I.G.O, Krankšvester i 30Zona, ali i novi talenti Klinac i Elon.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.