AAA

SCENA | 26.05.2019 12:20 > 26.05 15:10

Više od 40.000 ljudi na Sea Star festivalu, finale u znaku Hladnog piva, Bajage i grupe Wu-Tang Clan


Treći EXIT-ov festival "Sea Star" u Umagu u Hrvatskoj, sa kojim počinje sezona najvećih muzičkih dogadjaja na Balkanu, završen je rano jutros, nakon što su se čitave noći na scenama u laguni "Stella Maris" smenjivali izvodjači iz sveta rokenrola, hip-hop, tehno i elektronske muzike.
Kako su saopštili organizatori, više od 40.000 ljubitelja muzike iz regiona ali i brojnih evropskih zemalja uživalo je u nastupima tokom festivalskih večeri, a veliko finale proteklo je u znaku muzičkih zvezdi iz regiona, Bajage i instruktora i Hladnog piva, i američkog hip-hop sastava Wu-Tang Clan.

Za atmosferu u laguni "Stella Maris" sa 10 bina su su pobrinuli tehno izvodjači Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, zatim BRONSKI, Marin Biočić, Amor, Marcel i San Suono, kao i Mr. Fanatik, Indy i Viktor, Kiki B, Sin i Young Leo, Tito, Jovan M, DJ Sesha, Gatto i domaćin Choma.
Provod za pamćenje imali su posetioci i prve festivalske večeri u Umagu, na nastupu ruske umetnice Nine Kraviz, koja je epitet jednog od vodećih DJ-eva današnjice opravdala sjajnim i emotivnim nastupom na glavnoj Addiko Tesla bini.

Prve večeri nastupali su i Sven Väth, Ilario Alicante i mlada britanska trap-jazz diva IAMDDB. Očekivanja su nadmašili i izvodjači sa ovim prostora šoumen Vojko V, trap guru Fox, dvojac Krankšvester i sastavi High5 i Hazze.

Festival "Sea Star" okupio je ljubitelje muzike iz regiona, ali i brojnih evropskih zemalja.

Prema ocenama organizatora, broj posetilaca bio je veći za polovinu u odnosu na prošlu godinu.

Naredna velika tačka u festivalskom kalendaru je EXIT koji će od 4. do 7. jula biti održan na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu. Na više od 40 bina i muzičkih zona nastupiće izmedju ostalih i rok bendovi The Cure i Greta Van Fleet, di-džej Karl Koks (Carl Cox), DJ Snejka (Snake), DJ tandem Dimitri Vegas & Like Mike, The Chainsmokers, Solomun, Tale of Us, IAMDDB.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.