AAA

SCENA | 05.07.2019 10:30 > 05.07 10:33

Kjur spojio generacije na glavnoj bini Egzita (VIDEO)


Prvo veče Egzit (Exit) festivala na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu, obeležio je nastup britaskih muzičkih velikana Kjura (The Cure), koji su u glas sa publikom nastupali gotovo čitava dva sada.

Ovaj slavni rok bend je uprkos velikom pljusku na samom početku nastupa, uspeo da napravi nezaboravnu atmosferu na glavnoj Egzitovoj bini. Za tu atmoferu zaslužna je i publika, u kojoj se desio susret generacija.

Bend je na svom repertoaru redjao pesme kao sto su "Friday I am in love", "Love song", "Pictures of you" i druge vanvremenske hitove, koje celokupna publika zna napamet bilo da su fanovi Kjura od njihovog nastanka, bilo da su klinci koji su prvi put došli na Egzit.
Medju publikom je bilo i obožavalaca frontmena benda Roberta Smita (Smith), koji su se u potpunosti maskirali u pevačev jedinstven vizuelni stil, a mnogi su drzali transparente sa porukama upućenim bendu.

Ovogodišnji Egzit zvanično je otvoren ekološkim performansom i vatrometom iznad glavne bine u ponoć, uz poziv na globalnu akciju očuvanja životne sredine.

Performans je imao zadatak da skrene pažnju na rastuće probleme u sferi zaštite životne sredine, uz poziv da se gradjani "ujedine u borbi za zeleniju budućnost".

Nakon svečanog otvaranja na glavnoj bini festivala nastupio je i belgijski muzicar Lost Frikvesiz (Frequencies). Ovaj mladić je poslednjih godina jedan od najvećih hitmejkera, čiji je hit "Are You With me" dostigao vrhove top lista širom planete.

Elektronska "Dance Arena" ugostila je prvog dana Macea Pleksa (Plex) i Karla Koksa (Cox), koji su do ranih jutarnjih sati zabavljali publiku, prvo jedan, pa zajedno, pa onda drugi.

Prvi dan festivala posetio je veliki broj mladih, a celokupni prvi dan Egzita nosio je ime "OPENS Day", kako bi se baš njima predstavila Omladinska titula Evrope OPENS2019, koju Novi Sad nosi tokom ove godine.

Egzit će trajati do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.