AAA

SCENA | 25.08.2019 12:35 > 25.08 12:35

Plasido Domingo nastupa prvi put posle optužbi


Slavni operski pevač Plasido Domingo vraća se na pozornicu večeras na Festivalu u Salcburgu, u prvom nastupu od kada ga je devet žena optužilo za seksualno zlostavljanje.

Taj slučaj je podelio svet opere. Dve američke operske kuće odmah su otkazale njegove planirane nastupe. Evropske opere su do sada potvrdile njegove angažmane i zakazani su mu nastupi do novembra 2020. godine. Neki smatraju da se time nastoji da se uspore užurbane osude u okviru pokreta "I ja" (MeToo).
Domingo koji je stekao globalnu slavu kao tenor, pevaće ulogu baritona Milera u večerašnjoj izvedbi opere Djuzepea Verdija "Lujza Miler".

On je dobio čvrstu podršku salcburškog festivala. 78-godišnji Domingo pojavljuje se nasmejan na slici koju je na Instagramu objavila Nino Mačaidze koja sa njim nastupa, zajedno sa tenorom Pjotrom Bečalom i dirigentom Džejmsom Konlonom.

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge.

Takodje, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mladjim ženama.

Domingo je te navode nazvao "duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim".

Sedam od devet žena koje su iznele optužbe rekle su da osećaju da je odbijanje Domingovih ponuda negativno uticalo na njihovu karijeru i da nikada nisu dobile uloge koje im je obećavao.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.