AAA

SCENA | 02.10.2019 17:35 > 02.10 17:35

Jubilarna 50. manifestacija 'Radost Evrope' počela karnevalom u centru Beograda

Jubilarna, pedeseta Medjunarodna manifestacija dece "Radost Evrope", danas je počela šarenim karnevalom u centru Beograda, sa 1.000 učesnika dece u svoje narodnim nošnjama svojih naroda.

Na svečanom otvaranju na Kalemegdanu nastupila su deca iz Srbije i Švedske, a zatim je defile prošao Knez Mihailovom ulicom uz muzičko-scenski program.

"Radost Evrope" je nastala posle nastupa Hora švedskih dečaka 1968. godine u Beogradu, a organizatori su odlučili da ovogodišnji jubilej počne baš nastupom dece iz Švedske, kao i iz Srbije.

Osnivač i pokrovitelj Medjunarodnog susreta dece Evrope je Gradska uprava grada Beograda, a izvršni producent Dečiji kulturni centar Beograd.

Ovogodišnji festival ima mnoge sponzore, darodavce i prijatelje. Generalni pokrovitelj je "Forma Ideale", a podrsku su dali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Fondacija Dragice Nikolić, Delegacija Evropske Unije u Srbiji, NIS, Trgovinski centar "Ušće", "Koka-kola".

Sutra, 3. oktobra 2019. godine, od 11 časova, kao i od 16 i 19 časova, u Velikoj sali "Donka Špiček" Dečijeg kulturnog centra Beograda održaće se koncert "Susreti prijateljstva" dece Evrope i sveta.

Ulaz na koncerte je slobodan, ali je neophodno rezervisati mesto na portirnici Dečijeg kulturnog centra Beograda, Takovska 8, ili telefonom, na broj 32 42 011.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.