AAA

SCENA | 08.11.2019 16:10 > 08.11 16:11

U nedelju počinje festival BUNT

Festival Beogradska Umetnička Nova Teritorija (BUNT) će biti otvoren u nedelju, 10. novembra, koncertom koji je posvećen godišnjicama naših kompozitora Ludmile Frajt (100 godina od rodjenja) i Enrika Josifa (95 godina od rodjenja), a potom sledi program "Novo i staro" koji kombinuje baroknu i savremenu muziku za flautu i čembalo (Simonida Rodić i Milan Popović).

Pre svečanog otvaranja ovogodišnjeg, sedmog po redu BUNT-a, na promenadnom koncertu u Kolarcu biće izveden program za tri vilolončela gde će nastupiti tri generacije violončelista, Sandra Belić, Nemanja Stanković i Vuk Ovaskainen.
Sledeći dani festivala rezervisani su za majstorsku radionicu operske dive iz Slovenije i Austrije Marjane Lipovšek (14—17. novembar) koja će biti završena koncertom polaznika, u Muzičkoj galeriji Kolarca.

Inkluzivni program "Zajedno" za osobe sa autizmom ovoga puta je posvećen dečjim pesmama Radoslava Graića i biće održan u nedelju, 17. novembra, u Sali KUD "Lola". Sledi promocija monografije posvećene operi "Pop Ćira i pop Spira" akademika Dejana Despića (19. novembra, sala UKS).

BUNT se završava sa nekoliko raznovrsno osmišljenih koncerata u sali KUD "Lola". Pijanistkinja Nataša Penezić odsviraće program koji je nazvala "Insekti i ptice" (subota, 23. novembar), ansambl mladih umetnika "Flautino Lola klasik" će, pod rukovodstvom Ljubiše Jovanovića, odsvirati značajan deo Bahove "Umetnosti fuge", a operska umetnica Katarina Jovanović će, uz pijanistu Dejana Sinadinovića, svoj nastup posvetiti solo-pesmama Franca Šuberta (oba koncerta u nedelju, 24. novembra).

Dan potom, u Muzičkoj galeriji Kolarca biće organizovana tribina Novi zvučni prostori na kojoj će se, uz učešće umetnice, govoriti o delu Ane Sokolović, jedne od najuspešnijih kompozitorki Kanade, dok će festival biti zatvoren koncertom kanadskog kvarteta "Molinari", 26. novembra na Kolarcu (dela Ane Sokolović, Snežane Nešić i Mareja Šefera).

Specijalnost BUNTA i ovoga puta biće nekoliko premijernih izvodjenja najnovijih ostvarenja srpskih kompozitora, a iz pera Milana Mihajlovića, Ivane Stefanović, Jasmine Mitrušić i Ane Gnjatović. Ulaz na sve programe osim završnog koncerta je slobodan.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.