AAA

SCENA | 20.11.2019 17:30 > 20.11 17:30

Pevačica Lizo vodi po broji Gremi nominacija


Pevačica i reperka Lizo sa osam nominacija za Gremi muzičke nagrade uključujući u četiri glavne kategorije, vodi po broju nominacija objavljenim danas.

Ona je nominovana za album godine sa numerom "Cuz I Love You", za pesmu i ploču godine nominovan je njen hit "Truth hurts", a nominovana je i za najboljeg novog umetnika.
Drugi novi umetnici dominirali su na današnjim Gremi nominacijama, Bili Eliš i Lil Nas X dobli su po šest dominacija.

Pevačica i tekstopisac Eliš takodje je nominovana u vodeće četiri kategorije, čime je ta 17-ogodišnja umetnica najmladja u istoriji Gremija koja je to postigla.

Dvadesetogodišnji Lil Nas X je nominovan za tri od četiri glavne kategorije uključujui za album i za ploču godine za "Old Town Road" duetom sa Bilijem Rej Sajrusom.

Za album godine se takmiče "Cuz I Love You od Lizo, "When We All Fall Asleep, Where Do We Go " od Eliš, "7" od Lil Nas X-a zajedno sa albumima Arijane Grande, Bon Ajvera i drugim.

Pevačica Tejlor Svift dobila je tri nominacije, medju kojima za pesmu godine sa numerom "Lover", a Bijonse, koja je isključena iz vodće tri kategorije ima četiri nominacije.

Pevačice su pretekle pevače po broju objavljenim nominacijama, pet od osam nominovanih za album godine su žene, i sedam od osam nominovanih za pesmu godine. Mmuzičarke takodje predvode u kategoriji za najboljeg mladog umetnika, a u nominacijama za ploču godine su nominacije izmedju žena i muškaraca jednako rasporedjene.  

Gremi nagrade za 2020. godinu biće uručene na ceremoniji u Stejpls centru u Los Andjelesu 26. januara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.