AAA

SCENA | 22.11.2019 13:35 > 22.11 13:35

Kanadaski gudački kvartet Molnar i Ana Sokolović na BUNT-u

Kanadski gudački kvartet Molnar, jedan od vodećih svetskih kvarteta, premijerno nastupa u Beogradu u utorak, 26. novembra u 20 časova u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Biće izvedena dela kanadskih kompozitora Rejmond Marej Šafera i Ane Sokolović, kao i Snežane Nešić koja živi u Nemačkoj, a koncert je u organizaciji BUNT festivala (Beogradske Umetničke Nove Teritorije) i Kolarčeve zadužbine, uz podršku ambasade Kanade.

Dan ranije, 15. novembra u 18 časova, u Kolarčevoj zadužbini će biti organizovana tribina "Novi zvučni prostori" u čast Ane Sokolović, kanadske kompozitorke srpskog porekla.

Ona je proglašena za "nacionalno blago" provincije Kvebek u Kanadi, što je kao posledicu, imalo poseban tretman njenog stvarlaštva i forsiranu promociju kako u Kanadi, tako i u svetu. Njena dela su izvodjena na vodećim svetskim muzičkim scenama uključujući i Konvent Garden.

Sokolović je dobitnica kanadskog muzičkog Oskara (Juno Award) za operu Wedding ("Svadba") koja se izvodi na srpskom jeziku, dobila je i nagradu Dora Mavor Moore za izvanrednu novu muziku/operu. Profesor je i kompozicije na Univerzitetu u Montrealu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.