AAA

SCENA | 07.02.2020 11:05 > 07.02 11:14

Singl Poljubi me u novom izdanju Aleksandre Kovač (VIDEO)

Nagradjivana kantautorka i prva dobitnica MTV nagrade iz Srbije Aleksandra Kovač udahnula je novi život pesmi "Poljubi me" koja se nalazi na njenom novom albumu "Mlečni put".

Aleksandra je tu pesmu komponovala 1999. godine, za vreme bombardovanja Beograda, na stihove majke Spomenke. Sledeće godine pesma se našla na albumu tada mlade pevačice a sada jedne od najvećih zvezda hrvatske muzičke scene Nine Badrić.

Sada je Aleksandra donela novi život toj vanvremenskoj baladi, koju mnogi kritičari ali i publika smatraju jednom od najlepših ljubavnih pesama. Ona je za novi album pesmu orkestrirala i aranžirala za simfonijski orkestar, i pozvala neke od najboljih srpskih klasičnih muzičara da je obogate svojim vrhunskim muziciranjem.

Klavir je odsvirao Aleksandrin otac Kornelije Kovač.

"Ovo je jedna od mojih omiljenih pesama i jedan od najboljih tekstova moje majke Spomenke koja nama je za vreme svog kratkog života podarila i tekstove kao što su 'Zlatni dan', 'Da te volim' ili 'Ti si mi u krvi'. Dugo sam imala želju da pesmu "Poljubi me" orkestriram za simfonijski orkestar, otpevam onako kako sam je napisala i podarim joj potpuno novi život", rekla je Aleksandra.

Dodala je da je to pesma o rastanku i kraju jedne ljubavi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.