AAA

SCENA | 09.04.2021 09:50 > 09.04 13:12

U julu posthumni album Princa - Welcome 2 America (VIDEO)

Izdavačka kuća Soni (Sony) saopštila je da će 30. jula biti izdat album Princa (Prince) "Welcome 2 America", posle pet godina od smrti poznatnog američkog muzičara.

Album iz 2010. godine pronadjen je u muzičkoj sobi umetnika u njegovom studiju u Mineapolisu. U toj sobi se nalazi veliki broj demo snimaka, nedovršenih albuma i uživo snimaka.
Princ (57), koji je umro 21. aprila 2016. godine, za života je vešto održao legendu o svom skrivenom muzičkom blagu.

Muzičar je 2014. godine rekao da izdavačima nikad nije davao svoje najbolje pesme. "Postoje pesme koje niko nikad nije čuo, kao i tone snimljenog materijala iz raznih perioda", rekao je Princ.

Američka televizijska mreža Si Bi Es (CBS) imala je pristup novom albumu od 12 pesama i u nedelju će jednu emisiju posvetiti tome.

Soni je u svojoj najavi o novom abumu citirao Princa koji je 2010. godine rekao: "Svet se napreže zbog dezinformacija. Vizija Džordža Orvela (George Orwell) o budućnosti je ovde. Dugujemo sebi da ostanemo postojani u svojoj veri da bismo prebrodili teška vremena koja su pred nama".

Pored albuma biće objavljen i njegov koncert u Los Andjelesu iz 2011. godine.

Princ ili "dete iz Mineapolisa" bio je jedan od najvećih muzičara '80-ih i '90-ih godina s hitovima kao što su "Cream" ili "Kiss" u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain".

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu "Purple Rain" iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Foto:  penner [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.