AAA

SCENA | 20.07.2021 13:45 > 20.07 13:49

Exit, prvi veliki evropski festival nakon 16 meseci restrikcija (FOTO/VIDEO)


Dvadeseti Egzit, prvi veliki muzički festival u Evropi nakon 16 meseci protivpandemijskih mera odrzan je u Novom Sadu pred 180.000 posetilaca iz 70 zemalja sveta.

Ulaz na Petrovaradinsku tvrdjavu bio je dozvoljen za posetioce sa zelenim digitalnim sertifikatom, a nevakcinisani su morali da imaju negativan PCR ili antigenski test.
Pitali smo goste Exita o njihovim utiscima i očekivanjima od jubilarnog 20 Egzit.


"Očekujem sve najbolje, nadam se da će biti sve super i da se provedemo najbolje što možemo. Čekam iskreno Maceo Plexa, to mi je najbitnije."

"Došla sam samo na jedno veče zato što radim, pa ne mogu na sva 4, ali očekujem da se onaj duh od pre korone vrati i da se super svi provedemo. Zbog Senidah sam došla."

"Znate, zbog situacije sa koronom, sada nam je potrebna velika energija. Ovde sam zbog Dejvida Gete."

"Meni je prvi put da dolazim, pa možda neko upoznavanje novih ljudi, dobro iskustvo... Kako se zove taj bend? Šajzerbiterlemon. Ne znam ni da ponovim, došli smo zbog njega."

"Došao sam zbog DJ Snejka, on nastupa večeras."

Festival je na svom sajtu objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala. Pitali smo posetioce Exita o procedurama kroz koje su prolazili prilikom dolaska u Srbiju.

"Uradio sam antigenski test, imam samo jednu dozu vakcine i to je to."

"Nisam primio vakcinu, samo jednu dozu."

"Primila sam vakcinu, ali nisam mogla da izvadim taj zeleni digitalni sertifikat, pa sam se onda ipak testirala."

"Vakcinisan sam Modernom u Francuskoj, uradio sam i PCR test da bih došao ovde."

Na 40 festivalskih bina tokom četiri dana festivala nastupilo je nekoliko stotina izvodjaca, medju njima Dejvid Geta, Nina Kraviz, Pol Kalkbrener, Solomun, Robin Suttz, Obojeni program, Lajbah, Hladno pivo, Ida Prester i Lolobridjida, Ajs Nigrutin i Timbe, Smoke Mardeljanio kao i brojna druga imena svetske i domaće muzičke scene.

Novosadski festival Egzit (EXIT) završio je proslavu 20. godišnjice, a reakcije svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda na ovogodišnje izdanje "prevazilaze dosadašnja oduševljenja", jer je mnogima od njih nastup na Petrovaradinskoj tvrdjavi zbog pandemije bio prvi posle 16 meseci pauze.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.