AAA

SCENA | 04.09.2021 18:45 > 04.09 18:45

Džimi Pejdž na Mostri predstavlja dokumentarni film o bendu Led Cepelin


Gitarista Džimi Pejdž (Jimmy Page) večeras će na Medjunarodnom filmskom festivalu u Veneciji Mostra, predstaviti dokumentarni film o britanskom kultnom rok bendu "Led Cepelin" (Led Zeppelin).

Film "Becoming Led Zeppelin" (Nastanak Led Cepelina), očekivano ostvaranje na Mostri, prikazaće do sada neobjavljene snimke o čuvenom bendu osnovanom 1968. godine.
Producenti su rekli da se u filmu prvi put pojavljuje audio intervju bubnjara Džona Bonama (John Boham), koji je umro 1980. godine.

U ostvarenju će biti arhivski snimci i intervjui ostalih članova benda, Pejdža, Roberta Planta i Džona Pola Džounsa (John Paul Jones).

Pejdž, poznat po sviranju električne gitare sa dva vrata, rekao je da je godinama odbijao brojne predloge o snimanju dokumentarnog filma o "Led Cepelinu".

"To su bili prilično bedni predlozi. Bedni do te mere da su producenti želeli da se fokusiraju na sve osim na muziku" benda, rekao je Pejdž i dodao da se ovaj dokumentarac upravo bavi muzikom.

U Veneciji je 1. septembra počela 78. Mostra, a za glavnu nagradu Zlatnog lava, ove godine se takmiči 21 film. Festival traje do 11. septembra.

Mostra je, uz festivale u Kanu i Berlinu, jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.