AAA

SCENA | 16.11.2021 13:35 > 16.11 14:01

Egzit pozvao izvodjače da se prijave na medjunarodni projekat Most za muziku Balkana

Egzit Fondacija pozvala je danas sve izvodjače "world music" podžanrova, da se prijave na konkurs u okviru medjunarodnog projekta "Most za muziku Balkana", čiji je cilj razvoj muzičke industrije na Balkanu i promovisanje domaćih izvodjača na internacionalnom tržištu.

Kako se navodi u saopštenju Egzita, konkurs obuhvata tradicionalnu, folk, etno, etno-džez, global beats, svesnu, spiritualnu muziku i druge žanrove, a namenjen je muzičarima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije.

Konkurs je otvoren do 12. decembra 2021, a odabranih 12 muzičara dobiće veću vidljivost na muzičkoj globalnoj sceni, finansijsku podršku, kao i različite mogućnosti za unapređivanje karijere.
"Osim nastupa na binama velikih evropskih festivala, kao što su Egzit i Budapest Ritmo i učešća na prestižnoj World Music konferenciji WOMEX, muzičari dobijaju i jednogodišnji program mentorstva sa eminentnim evropskim muzičkim profesionalcima, kao i petodnevni trening na temu menadžmenta benda i stvaranja umetničkog portfolija", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je obezbedjena finansijska podrška za kreiranje novih projekata, internacionalne nastupe, odnosno učešće na različitim showcase dogadjajima, kao i prilike za upoznavanje s muzičkim profesionalcima i umetnicima iz Zapadne Evrope i sa Balkana.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.