AAA

SCENA | 15.01.2022 13:25 > 15.01 13:34

EXIT: Satorijeva 'Čuda Vinčanske kulture' pred publikom na Expo 2020 Dubai (VIDEO)


Holandjanin Satori, koji je po ocu srpskog porekla, nastupio je sinoć pred publikom na Svetskoj izložbi u okviru predstavljanja Srbije na Expo 2020 Dubai, i izveo je svoj najnoviji program inspirisan Vinčom "Čuda Vinčanske kulture", saopšteno je danas iz EXIT festivala.

U saopštenju se navodi da je koncert organizovan je kao rezultat saradnje EXIT festivala i Nacionalne platforme "Srbija stvara".
"U saradnji sa najistaknutijim muzičarima iz domena tradicionalne muzike Srbije i Balkana, kao što su Amira Medunjanin, Milica Majstorović, Peia, Esma Redžepova (post mortem) i mnogi drugi, Satori je ispričao zanimljivu priču o fascinantnom nasledju neolitske Vinčanske kulture, i predstavio je kroz jedinstvenu audio, vizuelnu i umetničku formu", navodi se u saopštenju.
Satori, čije je pravo ime Djordje Petrović, što ukazuje na srpsko poreklo njegovog oca, dok mu je majka iz Južne Afrike, je nakon nastupa rekao da inspiraciju crpi iz tradicionalne i duhovne muzike čitavog sveta.
On je prošlog leta nastupio i na glavnoj bini Exita, prvog velikog festivala na svetu koji je održan od početka pandemije.
BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.