AAA

SCENA | 11.06.2022 21:10 > 11.06 22:44

DnB izvodjač Roni Sajz nastupio u Barutani (VIDEO)


Producenti i di-džejevi žanra "dram end bejs" (DnB) Roni Sajz i LTJ Buke, uz pratnju repera Dynamite MC, nastupili su prvi put u tom sastavu u Beogradskom klubu Barutana.

Pred oko hiljadu ljubitelja popularnog elektronskog zvuka, uvertiru pred zajednički set su bubnjevima i basom u petak uveče izveli domaći "klasici" tog žanra Rahmanee, Side 1, Bitz i Edge MC.

Bristolski DJ Roni Size je jedan od prvih DnB umetnika koji je širio uticaj te vrste muzike u Srbiji, nastupajući na prvom EXIT festivalu u Novom Sadu i kalemeganskoj pozornici Barutani.

Engleski reper Dynamite MC je za novinsku agenciju Beta izjavio da je bio uzbudjen što će ponovo nastupiti u Srbiji i da jako poštuje srpsku DnB zajednicu.

"Energija je još uvek tu. Prošlo je mnogo godina od kada smo nastupali u Beogradu. Nadali smo se da se publika seća ko smo i šta radimo. I oni se sećaju, to je bilo prelepo videti", rekao je on.

Reper specijalizovan za "jungle" i DnB pratnju rekao je da je u žanru potrebno biti neutralan, ali da je publika u Srbiji "pozitivno naelektrisana" i da je prevazišla njegova očekivanja.

"Bilo je to tri sata energije. Stil LTJ Bukea je senzualan, Roni Size je energetičan i prodoran. Ja sam morao da se prilagodim mojoj braći. Mislim da je rezultat bio odličan", rekao je on.

Dynamite MC je rekao da je odrastao slušajući afričku, muziku sa Jamajke i puno regea i da je to uneo u svoj začinjeni "gambo" od zvuka.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.