AAA

SCENA | 06.07.2022 16:35 > 06.07 16:35

Sve je spremno za EXIT - očekuje se dolazak više od 200.000 posetilaca

Kapije EXIT festivala otvaraju se sutra u 19.00, a očekuje se da kroz njih u četiri dana prodje više od 200.000 ljudi, saopštili su danas organizatori.

U saopštenju se podseća da su četvorodnevne ulaznice rasprodate, a da su u prodaji i dalje jednodnevne ulaznice, dok je za sve goste van Novog Sada ostavljen odgovarajući kontingent na festivalskim kapijama.
Informacije o cenama ulaznica se nalaze na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Četvorodnevne ulaznice potrebno je zameniti za festivalske narukvice, na tri zamenska mesta na Pozorišnom trgu u Novom Sadu, kampu na Štrandu (od utorka do četvrtka od 12.00 do 22.00) i na Petrovaradinskoj tvrdjavi gde je ulaznice moguće zameniti i u subotu i nedelju, od 10.00 do 03.00.

"Festivalska narukvica se stavlja na levu ruku, važi za jednog posetioca i omogućava jedan ulazak svakog festivalskog dana u periodu od 19.00 do 03.00 posle ponoći. Festivalsku narukvicu nije dozvoljeno skidati za vreme festivala", navodi se u saopštenju.

Kapije EXIT-a otvaraju se svakog dana u 19.00, a zatvaraju se u 03.00, nakog čega neće biti moguće ući na Tvrdjavu, a zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, EXIT apeluje na posetioce da dodju ranije.

U toku večeri moguće je ući samo jednom, a posetioci su dužni sa sobom uvek imaju neki od ličnih dokumenata.

Pored festivalskog obezbeđjenja, ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Na Petrovaradinskoj tvrdjavi će tokom festivala biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći, a flajere sa mapom festivala i satnicama posetioci mogu pronaći i na info pultovima, kao i kod promotera.

EXIT-ov kamp i ove godine će od 5. do 12. jula biti smešten na Štrandu, a recepcija će raditi tokom celog dana i noći sve do 12. jula.

U saopštenju se podseća da je Srbija voz uveo posebne linije na relaciji Beograd Novi Sad tokom festivala, kao i da će svi vozovi stajati na železničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrdjave, dok su karte za dodatne linije dostupne putem mobilne aplikacije ili veb sajta Srbija Voza uz popust od pet odsto, kao i na blagajnama i kartomatima.

EXIT je predstavio i potpuno novu aplikaciju, koja će dati pristup svim važnim informacijama o izvodjačima i njihovim nastupima, koja se može preuzeti na linku: woov.to/EXIT2k22.

Ističe se da je kartica za plaćanje zvanično i jedino sredstvo plaćanja za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu, i da će biti dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu, samo za posetioce koji borave u kampu.

Na četiri lokacije nalaziće se objekti Foodlanda, na kojima će osim uobičajene hrane i napitaka biti dostupna i specijalna ponuda veganske hrane, kuvana jela, organski sladoled, kao i sveže cedjeni sokovi.

Prema pravilima festivala, dozvoljeno je unošenje fotoaparata i kamera samo uz zvaničnu press akreditaciju, kao i lekova uz originalni izveštaj doktora i u originalnom pakovanju.

Nije dozvoljeno unošenje droga i opijata, noževa i ostalog oružja, ali ni flaša ni konzervi, instrumenata, hrane i pića kupljenih izvan granica festivala, šatora, kućnih ljubimca, velikih kišobrana, pokrivača, štapova za selfije i za GoPro kamere, eksternih baterija, dronova, transparenata sa govorom mržnje ali ni dezodoranasa i parfema.

Posetioci EXIT-a mogu da računaju i na šator Lost& Found koji je postavljen nasuprot glavnom ulazu na festival, na kome posetioci mogu ostaviti bilo šta što pronađu na festivalu, ili se raspitati o predmetima koje su izgubili.

Organizatori su upozorili da ne postoji festivalski parking za posetioce, kao i da je najbliži parking na gradskoj strani, pre mosta Duga ili u Petrovaradinu.

Ove godine posetiocima festivala na raspolaganju su lokeri male i srednje veličine, u kojima mogu ostaviti lične stvari, uz obezbedjenu struju.

Na Exitu sve četiri noći će dežurati i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba.

Na Facebook stranici i YouTube kanalu će biti emitovan live stream odabranih EXIT nastupa, a na Instagram i Flickr nalozima biće prikazana selekcija najboljih fotografija.

Na Petrovaradinsku tvrdjavu od 7. do 10. jula stižu svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama’ Abdulhadi i drugi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.