AAA

SCENA | 17.08.2022 14:30 > 17.08 14:30

EXIT: Na beogradskom Ušću 2. septembra koncert 'Muzička vizija Balkana'

Na beogradskom Ušću će 2. septembra biti održan besplatan koncert "Muzička vizija Balkana", na kojem će svetske i regionalne zvezde promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce, saopštio je danas festival EXIT.

Ovaj muzički dogadjaj, na kome će nastupiti Satori, Dejan Petrović Big Band, Marko Louis i Esma’s Band feat i Zahir Ramadanov Brass band, deo je premijernog održavanja Sajma vina "Wine Vision", planiranog od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu.
"'Muzička vizija Balkana' promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend. Tome godinama unazad poseban doprinos daju izvodjači koji će nastupiti na Ušću", navodi se u saopštenju.

Koncert će bit održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu "Wine Vision by Open Balkan 2022", koji će okupiti najbolje proizvodjače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju.

Osim na štandovima više od 400 izlagača, vinski potencijal Balkana biće predstavljen i na brojnim radionicama i specijalnim degustacijama.

Koncert su podržale Fondacija za otvoreno društvo i inicijativa Otvoreni Balkan.Ulaz na koncert "Muzička vizija Balkana".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.