AAA

SCENA | 12.12.2022 14:45 > 12.12 16:16

Prodidži predvodi listu izvodjača koji će nastupiti na festivalu Egzit 2023. godine (FOTO/VIDEO)

  • Foto: MILOS MISKOV
  • Foto: MILOS MISKOV
  • Foto: MILOS MISKOV
  • Foto: MILOS MISKOV
  • Foto: MILOS MISKOV
  • Foto: MILOS MISKOV
  • Foto: MILOS MISKOV
  • Foto: MILOS MISKOV
  • Foto: MILOS MISKOV

Čuveni britanski bend Prodidži (The Prodigy) predvodi listu izvodjača koji će nastupiti na novosadskom festivalu Egzit (EXIT) od 6. do 9. jula 2023. godine, najavili su danas organizatori.

Na predstavljanju 23 izvodjača koji će na festivalu nastupiti 2023. godine, najavljeni su i nastupi izvodjača Skrileks (Skrillex), Vajagra bojs (Viagra Boys) Kamelfant (Camelphant), Kokni ridžekts (Cockney Rejects), Hot sins 82 (Hot Since 82), Hjuman rias (Human Rias), Ignajt (Ignite), Indira Paganoto (Indira Paganotto), Kajnemjuzik (Keinemusik), El-ef sistem (LF System), Midnajt (Midnight) i Miror (Mirror).
Medju izvodjačima koji su danas najavljeni su i Mortal kombat, Sakred rajh (Sacred Reich), Sarasvati Druna Bend, SUR Austru, Suzi Mun (Suzi Moon), Bar stul pričers (The Bar Stool Preachers), Tousters (The Toasters), Vintidž kalčr (Vintage Culture), Vulfbrigejd (Wolfbrigade) i Zoe Kida.

Osnivač i direktor festivala Dušan Kovačević rekao je na predstavljanju izvodjača u Beogradu da je Prodidži jedan od bendova koji ima najdublju konekciju sa ovdašnjom publikom.

"Svi koji su bili (na njihovim ranijim nastupima na Egzitu), znaju da su to bili energetski najjači nastupi. Ne mogu da se porede sa nastupima na drugim festivalima", istakao je Kovačević.

Dodao je da su, iako je bilo najavljeno da bend neće nastupati nakon smrti frontmena Kita Flinta (Keith Flint), svi znali da će se bend ponovo okupiti.

"Vatra u njima je jača nego ikada, a Kitova energija ne može da nestane. Trenutak kada ga iscrtaju laserima (tokom nastupa), neću reći u kojoj pesmi ali verujem da svi znaju, to je jedan poseban trenutak", kazao je on.

Programski menadžer glavne bine festivala Dragan Ambrozić istakao je da je Prodidži generacijski važna grupa, navodeći da je bend naslutio trenutnu transžanrovsku muziku koja je popularna danas.

Ambrozić je naveo da je bio jedan od organizatora nastupa Prodidžija u Beogradu 1995. godine, što im je do tada pred 10.000 ljudi, bio najveći koncert, kao i da je publika prepoznala san benda, a bend san publike, pa da ga ne iznenadjuje što su izabrali da nastupe na Egzitu u sklopu povratničke turneje.

Muzičarka Zoe Kida, koja će nastupiti na festivalu 2023. godine, navela je da odrasta kroz taj festival i podsetila da je na Egzitu imala više nastupa sa različitim bendovima.

"Počeli smo od maloh stejdževa, preko Fusiona, pa do glavne bine i to su velika iskustva za jednog izvodjača", navela je ona.

Dodala je da su 2004. godine, kao bend Mistejk mistejk (Mistake Mistake) nastupali ispred Prodidžija i da joj je to jedan od najznačajnijih nastupa u karijeri, kao i da se raduje njihovom nastupu, ali i nastupima Skrileksa i domaćih bendova.

PR festivala Sanjin Djukić naveo je da je poslednjih godina bilo dosta sumnje u gitarski zvuk na festivalu, ističući da se medju 23 najavljena nalazi 11 gitarskih i istakao nastu Vajagra bojsa.

Ocenio je da je "buking festivala apsolutno razvalio", a da je upravo bend Vajagra bojs jedan od razloga što stiče taj utisak.

"Bend je na sceni sedam godina, ali su sada u apsolutnom vrhu. Ulovili smo ih na vrhuncu", istakao je Djukić .

Festival Egzit biće održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu.


CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.