AAA

SCENA | 31.10.2016 13:45 > 31.10 13:49

Festival BUNT od 2. novembra u Beogradu

Festival klasične i savremene umetničke muzike biće održan u Beogradu od 2. do 14. novembra i obuhvatiće 11 koncerata, najavili su danas organizatori.

Na četvrtom festivalu Beogradska umetnička nova teritorija (BUNT) dominiraće dve teme jedna je mladi koji nemaju dovoljno pristupa muzičkoj sceni a druga osobe s posebnim potrebama, rekla je kompozitorka Ivana Stefanović.

Ona se na konferenciji za novinare zahvalila svima koji su podržali festival a posebno Francuskom kulturnom institutu zahvaljujući kome će završne večeri nastupiti violončelista iz Francuske Mark Kope.

Zamenica direktora Francuskog kulturnog instituta An Loren Dikoru je izrazila zadovljstvo što će svetski poznati violončelista nastupiti u okviru festivala BUNT.

Ona je napomenula i da se taj koncert istovremeno održava u sklopu manifestacije Francuska muzička jesen, u okviru koje su koncerti održani u Novom Pazaru, Kraljevu, Somboru, Leskovcu i Subotici.

Festival BUNT počinje 2. novembra u Skupštini grada nastupom Gudača Lola klasik a dan kasnije, u dvorani "Lola" nastupiće New Triniti Barok pod dirigentskom palicom Predraga Gosta.

U petak, 4. novembra, u Mikser hausu na programu je kamerna triler opera za koju je muziku napisala Milica Ilić a dan kasnije, u dvorani "Lola" promocija CD Momenti kvarteta Tajj.

Tokom festivala, već po tradiciji biće i održan i dobrotvorni koncert, i 9. novembra u Zvezdara teatra kako bi se sakupila sredstva za kupovinu violine za talentovanog Nemanju Beleja.

BUNT je nastao 2013. godine  kao spontani izraz podrške visokim umetničkim vrednostima, profesionalnm kriterijumima i civilizacijskim dostrgnućima 21. veka.

Stav je da su upravo te vrednosti važne i da ne smeju biti zapostvaljene i narušene a suprotstavlja se sadašnjoj kulturnoj klimi u kojoj je kultura izložena estradizaciji i tabloidizaciji.

BUNT otvara prostor mladim i talentovanim umetnicima, a suštinski je okrenut i inkluziji pružajući šansu osobama sa posebnim potrebama.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.