AAA

SCENA | 26.12.2016 01:00 > 26.12 09:25

Preminuo Džordž Majkl (VIDEO)

Engleski pevač i kompozitor Džordž Majkl (George Michael) preminuo je u 53. godini, objavili su njegovi publicisti, a preneo je BBC.

Kratko je saopšteno da je Majkl umro u miru, u svom domu, na Božić. Porodica želi da njihova privatnost bude poštovana i neće biti nikakvih izjava u ovom periodu, navodi se u saopštenju.

Pevač, rodjen kao Georgis Kirijakos Panajotu, postao je svetski poznat kao deo dueta Wham, koji je osnovao sa svojim školskim drugom Endruom Ridžlijem 80-tih godina 20. veka.

Kasnije je počeo vrlo uspešnu solo karijeru. Za nepunih 40 godina karijere osvojio je dve Gremi nagrade i prodao više od 100 miliona albuma.

Imao je problema sa alkoholizmom i narkoticima, što je uzrokovalo i druge zdravstvene probleme, a tokom ove godine najavio je da se vraća karijeri. Početkom meseca je objavljeno da sa tekstopiscem i producentom Noti Bojem (Naughty Boy) radi na novom albumu.

Neki od njegovih najpoznatiji hitova su: "Faith", "Father figure", "One More Try", "Monkey", "Praying for Time", "Don't Let The Sun Go Down On Me".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.